Het toegangspad, tussen de
meidoornhagen

Een kwkstraat komt naar onze
namen vragen

De diepe tuin, vol groen geheimenis,
waar in het nart een rozendoolhof is.

Het vriendenhuis, benedendijks gebed.
Men speelt er Zondagsavonds
strijkkwartet.

Het aards geluk Ida Gerhardt

Stappenplan voor een succesvol tuinontwerp

Het maken van een succesvol tuinontwerp regio Vlaams-Brabant, verloopt bij Viridee in verschillende fasen: 

DE "HOF-KENNIS"

Het eerste contact is een oriënterend gesprek met de tuinontwerper over uw wensen en onze visie. Deze trachten wij samen te smelten tot één 'idee', rekening houdend met uw noden en de ligging en de bestaande elementen van het terrein. Deze ontmoeting is vrijblijvend.

HET "HOF-IDEE"

Met dit 'idee' gaan wij aan de slag, wat resulteert in een visuele weergave van de ontvangen informatie in de vorm van een overzichtelijke schets. Tijdens een volgende afspraak wordt deze schets uitvoerig besproken en indien nodig aangepast. Een raming becijfert het inhoudelijke voor realisatie van de schets.

Vanaf het voorlopig tuinontwerp vragen wij een provisie als waarborg voor ons werk van € 500, eventueel bevestigen we dit schriftelijk met een "voorlopige overeenkomst". 

HET "HOF-PLAN"

Heeft u geen plan met de bestaande toestand van uw terrein? Geen probleem, door middel van ons nieuwste topografisch toestel (theodoliet) kunnen wij diverse topografische en landmeetkundige werkzaamheden verrichten. Verre afstanden of moeilijk begaanbaar terrein vormen geen probleem.

Na enkele besprekingen van de schetsen krijgt het definitief ontwerp stilaan vorm. Wij zorgen voor elektronisch uitgetekende detailplannen, een beplantingsplan, technische tekeningen,... zodat uw toekomstige tuin tot in het detail weergegeven wordt. Uiteindelijk wordt er nog een beschrijving van de uitvoering gemaakt en dan is uw dossier volledig en wordt het tijd om uw ontwerp in realiteit om te zetten. Vooraleer wij hieraan beginnen zorgen wij voor eventuele verkavelings- en stedenbouwkundige attesten. 

Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op via onze contactpagina. Viridee te Vlaams-Brabant helpt u dan graag verder. 

VIRIDEE GEEFT U GRAAG EEN ONTWERPTIP

Verzamel vooraf de nodige bouwplannen van uw architect, zoals het:

  • inplantingsplan, 
  • gevelaanzichten,
  • plattegrond van het gelijkvloers,
  • opmetingsplan van de landmeter.

Viridee nv
Willem Degreefstraat 10 A
1560 - Hoeilaart
BE - Ligging

Tel : +32 2 657 92 55
Fax : +32 2 657 59 01
info@viridee.be
BE 0429.617.453